torstai 1. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäinen päivä - matka lähestyy!

Aika Aloittaa!

Tänään otin käyttöön uuden Muumien perhekalenterin, ja pääsin kirjoittamaan reilun kolmen viikon päähän sanan: Nepal!

Lauantaina 24.1. alkaa matkani kohti Kathmandua. Matkan syy on tekstiiliartesaaniopiskeluihini liittyvä neljän viikon harjoittelu. Jo vuosi sitten mietin itsekseni, olisiko nyt mahdollisuus ja sopiva ajankohta lähteä Nepaliin, joka on ollut kaikkien matkakohdehaaveiden kärkimaa vuodesta 1982, jolloin olin vain kuusivuotias. Isäni kävi Nepalissa ja Intiassa, ja me pienet tytöt laitoimme rasteja kalenteriin odottaessamme jännittyneenä isää ja tuliaisia. Hän toikin ihmeellisiä asioita: kauniita vaatteita. rannekoruja, soittimia. Äitini käytti vuosia rannerenkaita, joita isä toi, ja jo kaukaa kuuli niiden kilinän.

Suurin ihmetyksen aihe oli kuitenkin diakuvat, joita isä matkalta näytti. Olin ihmeissäni vuorista, rehevästä kasvillisuudesta, kauniista ihmisistä ja ihanista väreistä. Monet tuttavani ovat vuosien mittaan olleet Nepalissa lähetystyössä, kehitysyhteistyössä tai turisteina. Meidänkin piti tehdä häämatka sinne kahdeksan ja puoli vuotta sitten, mutta tuolloin oli liian levotonta vaellusreissua varten. Vaellusreissu on ollut aktiivisissa suunnitelmissa yli kymmenen vuotta.

Nyt on perhetilanne sopiva, töistä ei tarvitse huolehtia, ja pakollinen harjoittelu edessä. Rahaongelmat on ylitetty jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella. Avustuksia ei yrityksistä huolimatta herunut, mutta sain ison projektin opintoihini liittyen ja lisäksi muutamia pienempiä. Kovalla mutta mieluisalla työllä on harjoittelun kulut saatu katettua. Seikkailumielellä ja -budjetilla mennään, niinkun tapoihini kuuluu.

Tämän blogin ideana on dokumentoida harjoitteluun valmistautumista, itse matkaa ja tietysti kertoa kotiväelle, mitä äiti maailmalla pääsee kokemaan.

Tervetuloa seuraamaan matkaani!

5 kommenttia:

  1. Tämä blogi lisätty lukulistalle. Täytyy sanoa, että olet rohkea kun yksin lähdet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nepalista en osaa olla huolissani, ainoastaan turistiripulia taidan vähän pelätä :) Siellä on tuttuja, ja niin moni on käynyt ja asunut, että tuntuu helpolta lähteä. Yleensäkään en jännitä matkalle lähtemistä, puhkun intoa lähinnä!

      Poista
  2. Anonyymi3/1/15 21:18

    Wau! Oikein ihanaa reissua, aion pysyä mukana tätä kautta :)
    Maajo

    VastaaPoista
  3. Anonyymi8/1/15 21:25

    Wow! Jään seuraamaan tätä blogia, olenhan itsekin keväällä valmistuva tekstiiliartesaani, tosin nuori (aikuinen) sellainen. Leffassa on ollut myös nyt se Autolla Nepaliin -elokuva, joten on hauskaa seurata myös tätä toista matkaa Nepaliin. :) Siunausta ja varjelusta matkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin katsomassa leffan, inspiroiva kertakaikkiaan!

      Kiitos, jos jaksatte seurata matkaani tätä kautta.

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!