torstai 22. tammikuuta 2015

Ompelutarvikkeita Nepaliin

Pohdiskelin syksyn mittaan, millaista apua voisin kuljettaa mukanani Nepaliin. Molempien käyttämieni lentoyhtiöiden koneissa ruumaan menevän matkatavaran maksimipaino on 20 kiloa, ja se ei ole paljon.

Nepalissa moni saa niukan elantonsa käsitöistä, ja laadukkaiden käsitöiden valmistukseen tarvitaan laadukkaat välineet. Keksin idean ompelutarvikepaketista, johon voisivat halukkaat osallistua. Soitin syksyllä Petäjäveden Tekstiilin omistajalle, Päivi Savolaiselle. Hän innostui ideasta, ja lähti talkoohengellä mukaan. Yksi paketti sisältää kangassakset, magneettineulatyynyn, nuppineulat, ratkojan ja mittanauhan. Yhteistyöllä saimme kokoon toivomani kaksikymmentä pakettia!


Kiitos kaikille osallistujille:

Riitta-Leena, Soile, Sirkka, Aune, Aino, Hilkka, Aira, Sirkku, Leena, Heikki, Sanna, Eija, Laura, Veikko, Pirkko, Paavo, Maila, Kaarlo, Kirsi, Marita, Henna, Pia ja Aikuisopiston väki!

Erityinen kiitos Päivi Savolaiselle :)


Nepalissa on kehittymättömämpi kierrätyssysteemi kuin meillä, ja varsinkin vuoristoalueilla muovijäte on iso ongelma. Juomavesi ei nimittäin ole juomakelpoista, joten monet turistit turvautuvat pulloveteen. Ympäristön kannalta olisi parasta käyttää omaa juomapulloa ja puhdistettua vettä. Turistina en halua jättää "jalanjälkiä" Nepaliin. Tästä syystä puran ompelutarvikkeet pakkauksistaan, ja vien ne perille pelkissä säilytyspusseissaan. Tytöt auttoivat purkamisessa :) Ja jätteet menevät kiertoon asianmukaisesti.

1 kommentti:

  1. Anonyymi8/2/15 18:33

    Tämä oli kyllä loistava keksintö :)
    Jotenkin tuntuu kivalta että pystyi auttamaan. Apu sai "kasvot" ja perillemeno varmaa. Kiitos että sain osallistua
    t. Soile

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!