tiistai 27. tammikuuta 2015

Toinen päivä

Tänään minulla oli sovittu tapaaminen Patanin eteläosassa, Ekantakunassa, Päivi Leppäsen kanssa. Päivi toimii yhteyshenkilönä minun ja harjoittelupaikkojen välillä.
Menin paikalle taksilla, jonka kuskille yritin Päivin ohjeiden mukaan selittää, että paikka sijaitsee ison puun lähellä. Emäntäni Saritan mukaan kaikki tietävät Ekantakunan ison puun. Tämä kaveri ei ymmärtänyt sanoja BIG TREE, vaan olisi halunnut viedä minut paikkaan ZOO. Selvisin tilanteesta piirtämällä puun kuvan ja viittomalla.
Päivin kanssa juttelimme kahvilassa, ja tulevien viikkojen suunnitelmat alkoivat selvitä. Saattaa hyvin olla, että vaihdan maisemaa ensi maanantaina. Siitä lisää, kun asiat varmistuvat.
Huomenna menen kaupungin toiselle laidalle, jossa toimii Lokta Paper Craftin "tehdas". Menen sinne kolmeksi päiväksi tutustumaan heidän toimintaansa ja toivottavasti pääsen tekemään kirjoja paikallisella tyylillä.
Loppupäivän käytin tutustumalla paikallisiin käsityöliikkeisiin, ja niiden tarjontaan. Tämä liittyi yhteistyöhöni Store of Hopen kanssa, tarkoituksena olisi löytää heille paikka, jossa he voisivat teettää suunnittelemiaan keittiötekstiilejä. Yksi erittäin sopivan oloinen löytyikin.
Tämä kädentaitojen määrä ja kirjo on täällä aivan häkellyttävä.  Skaala on laaja niin tekniikoiden, laadun kuin hinnankin suhteen. Ehkä suurimman vaikutuksen ovat tehneet vanhojen talojen ikkunoiden puukaiverrukset. Myös temppeleitä on joka nurkalla, ja niiden patsaat ovat samaan aikaan hienoja, mutta vähän hurjan näköisiä.
Tänään löysin mahtavia huopatuotteita, kirjottuja tekstiilejä, kuparitöitä, keramiikkaa...
Alla on kuvia eiliseltä ja täältä päivältä. Jostain syystä saan kirjoittaessani näkyviin vain ensimmäisen, joten en pääse kirjoittamaan kaikkiin tekstejä.
Lisää kuvateksti


















3 kommenttia:

  1. Hyvää matkaa, sulla taitaa olla edessäsi unohtumaton kokemus :)

    VastaaPoista
  2. Tuttuja paikkoja ja katuja. Me asuttiin aika lähellä sitä eläintarhaa ja käveltiin joka päivä ekantakunan kautta raamattukoululle. T. Laura ja Mika ps. Terveiset Päiville ja Karlle. Mika oli Karin opiskelukaveri.

    VastaaPoista
  3. Huikeaa huikeaa! Ja spesiaalia! Antoisaa reissun jatkoa edelleen!

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!