sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kuudes päivä

Lauantai on Nepalissa vapaapäivä. Niin minullakin. Ihan aamusta kävin pienellä kävelyllä Patanissa, ja jätin sitten hyvästit Sanu's Houselle ja Sarita-emännälle. Alempana on kuva minusta ja hänestä, kuvan otti amerikkalainen Sharon, jonka kanssa juttelin ja kävelinkin useaan otteeseen.

Aamupäivällä keräsin lisääntyneet tavarani, ja matkasin Kathmandun pohjoisosaan, Ilomäen perheen vieraaksi. Oli vaihteeksi ihana tulla suomalaisen näköiseen, siistiin taloon!

Teimme iltapäivällä retken Pashnupatin temppeliin, joka on Unescon maailmanperintökohde. Upeaa arkkitehtuuria. Tuossa paikassa hindut polttavat vainajansa. Alueella on talo, johon kuolevat tulevat odottamaan kuolemaa. Hindut polttavat vainajasta kuolinpäivänä. Ensin heidän tuodaan joen rantaan, ja heidän jalkansa pestään. Tiettyjen rituaalien jälkeen heidät viedään polttopaikalle. Eri ryhmiin kuuluvat ihmiset poltetaan eri paikoissa. Polttamisen jälkeen tietyiltä sukulaisilta ajellaan hiukset.

Asia tuntuu tietysti aika hurjalta. Näimme kolme vainajaa tuotavan näihin rituaaleihin. Otin kuvia myös vainajista, se on sallittua, mutta en halunnut laittaa kuvia tähän. Näimme myös apinoiden varastavan pikkupojalta hattarapussin, ja syövän sokeriherkkua hyvällä ruokahalulla. Samoin miehen, joka pesi kattiloita saastaisessa joessa, jonka toisella puolella vainajia poltettiin.

Jätän päivän kuvauksen tällä kertaa lyhyeen, koska itse asiassa en eilen jaksanut kirjoittaa, ja nyt täytyy kirjoittaa myös tästä päivästä.

Kuvat kertovat lisää.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!