torstai 19. helmikuuta 2015

Nahkatöitä, huopaa ja vahabatiikkia

Tällä viikolla vierailukohteenani on ollut Lepra Missionin toimipiste Patanin eteläpuolella. Tarkoitus on ollut perehtyä heidän valikoimaansa, ja toimittaa tietoa Store of Hopelle, joka miettii uusien tuotteiden ottamista valikoimiinsa.

Lepra Mission työllistää ihmisiä, joita lepra on koskettanut joko henkilökohtaisesti, tai läheisen kautta. Kyseessä ei ole mikään Raamatun aikaan jäänyt kammottava sairaus, vaan se vammauttaa edelleen ihmisiä pysyvästi. Täälläkin voi nähdä Thamelin nurkalla kerjäämässä miehen, jolta sairaus on vienyt sormet ja varpaat.

Nahkatuotteet ovat järjestön päätuote. He valmistavat erilaisia laukkuja ja lompakoita usean ihmisen työpajassaan. Osa laukuista on kankaisia, mutta niissä on jonkinlaista viimeistelyä nahkasta. Työn jälki näyttää hyvältä, ja valikoimakin laaja. Yksi ainoa laukku oli sellainen, jonka ostaisin heti. Mutta järjestö pystyy valmistamaan myös asiakkaan suunnittelemia malleja.

Huovutuspuolella tehdään samaa kun muuallakin, kasseja, tossuja, tyynynpäällisiä jne. Huovutuksen parissa työskenteli kolme naista.

Minuun suurimman vaikutuksen teki vahabatiikkituotteet. Myynnissä oli kortteja, kirjanmerkkejä ja erikokoisia tauluja. Osa oli ihan kamalia, mutta osa kerrassaan kauniita sekä väritykseltään että kuvioinniltaan. Huomenissa pääsen katsomaan vahabatiikin tekemistä. Siitä sitten lisää myöhemmin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!